Koukounaries (Chrisi Ammos Golden Sand) - Skiathos


Plaja Koukounaries este cea mai faimoasa plaja din Skiathos. Ea este situată în Golful Tzanerias, la 13 km de oraşul Skiathos. Plaja Koukounaries este considerata de multe ghiduri de specialitate între primele zece plaje ale Europei. Unii spun ca este cea mai frumoasa plaja din Marea Egee, daca nu chiar din Mediterana.

Plaja Koukounaries mai este cunoscuta si sub numele Chrisi Ammos Golden Sand, pentru ca aici nisipul extrem de fin straluceste auriu in soarele verii. Nisipul este strajuit pe de o parte de apele cristaline ale marii iar pe de alta parte de o racoroasa padure de pini. 

Plaja Koukounaries este in forma de semiluna de un km de nisip fin si auriu, completata de o padure deasa de pini si de o laguna. Apa albastra, adanca si limpede precum cristalul, aerul incarcat cu miros de pin si apusuri uluitoare completeaza imaginea plajei Koukounaries.

Plaja Koukounaries este destinata iubitorilor de sporturi nautice, orientata spre vacantele de familie. Nu este renumita pentru viata de noapte, dar Skiathos cel plin de plin de baruri si discoteci este la doar 13 km.

Pe plaja sunt amenajate sezlonguri, dar exista si zone unde va puteti instala prosoapele proprii. Facilitatile plajei Koukounaries cuprind toalete moderne, dusuri si salvamar. 

Plaja Koukounaries ofera o gama larga de activitati dintre care puteti alege hidrobiciclete, curse cu banana, ski nautic, navigatie, scufundari, salupe taxi (pretul este destul de piperat). In spatele plajei gasiti chiar si un centrul de echitatie care va ofera plimbari cu poneii. 

In Koukounaries puteti ajunge cu masina sau cu autobuzul pe un drum de 13 km plecand din sudul-vestul capitalei insulei, Skiathos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu