Skiathos - insula din „umbra lui Athos"


Insula Skiathos - Greece
Românii plictisiti de populismul din Paralia Katerini, de exclusivismul din Mykonos şi Santorini sau de multele orele de zbor până în Rhodos, găsesc în Skiathos toate promisiunile din pliantele colorate. 
Insula este mică şi singurul drum asfaltat are doar 12 kilometri. Skiathos are mai puţin de 50 de kilometri pătraţi şi doar 5.000 de locuitori. Hoteluri sunt insa pentru toate gusturile şi buzunarele, de la cinci stele până la două, sau apartamente în vile.


In Skiathos, deplasarea se face... mai mult pe jos. Totul este aproape: plajă, hotel, restaurante, taverne, magazine, aşa că, în cazul in care vreţi să faceţi, aveti nevoie doar de o bicicletă. Există aici 69 de plaje, dintre care două cu pietre şi restul cu nisip. La unele se ajunge doar pe mare, altele încep chiar din faţa hotelului. 

Jeep-safari şi călărie sunt doar două dintre activităţile ce se pot face aici. Orele din zi pe care nu le petreceţi la plajă le puteţi dedica scufundărilor, echitaţiei, safari-ului cu jeepul sau puteţi închiria o ambarcaţiune (permisul de şofer e singurul act de care aveţi nevoie) şi să vă plimbaţi familia şi prietenii în jurul insulei sau prin arhipelag, ancorând la plaje virgine sau vizitând insulele învecinate. Cine crede că poate da gata o insulă atât de mică în două-trei zile se înşală. Vă veţi trezi că vacanţa trece şi nu aţi făcut şi văzut nici jumătate din ce v-aţi propus.

Spre deosebire de alte locuri, aici nu există conceptul all-inclusive, masa oferită de hotel şi inclusă în preţ fiind de cele mai multe ori micul dejun sau, la unele hoteluri, şi cina. Dar acest lucru nu e o tragedie. Un prânz sau o cină la restaurante şi taverne costă între 8 şi 10 euro (ingredientele sunt proaspăt pescuite zilnic), iar o halbă cu bere sau un pahar cu vin nu depăşeşte 3 euro. Aici fructele de mare sunt proaspete, iar uzo... tulbure, aşa cum trebuie să fie! Locurile unde puteţi mânca sunt atât de multe încât le puteţi schimba zilnic.

In Skiathos nopţile sunt albe, chiar dacă lipsesc marile cluburi cu muzică house. Oferta este diversă, fie că preferaţi o bere şi o discuţie cu amicii la o tavernă pe plajă în sunet de buzuki sau atmosfera englezească din puburi cu bere de import şi muzică aşijderea. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu